Crveni nosovi

 

crveni_nosovi

CRVENONOSNA RADOSNA MISIJA

 

Europa 92 se s velikim veseljem, zadovoljstvom i punim srcem priključila podršci radu udruge Crveni Nosovi klaunovidoktori koji su svoj život i rad posvetili upravo donošenju smijeha djeci, ali i njihovim roditeljima u bolnicama.

S velikim osmjehom na licu i crvenim nosom ovim putem želimo zahvaliti svima na podršci, sudjelovanju i doprinosu akciji održanom od 11.12.2017 do 11.01.2018. jer smo uspjeli prikupiti potrebna sredstva kako bi zajedno potpomogli hvale vrijednu Crvenonosnu radosnu misiju.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori u sedam godina djelovanja donijeli su više od 74.000 osmijeha bolesnima i nemoćnima diljem Hrvatske, a za sebe kažu da su šumeća tabletica radosti. Vraćaju osmijeh onima koji su ga pomalo izgubili. Bolesnoj djeci i njihovim obiteljima, starijim i nemoćnim štićenicima domova i svima kojima ponekad treba doza smijeha...

Redovito posjećuju 13 bolnica i 4 doma za starije i nemoćne osobe, a prisutni su u 7 gradova. Za svoj su rad nagrađeni priznanjima Superbrands i Ponos Hrvatske, a najveća su im pohvala nasmijana lica djece, mama i tata koje zateknu u bolničkoj sobi ili kad u ured stignu pisma koja najbolje opisuju što to točno klaun radi u bolnici…

Primjer pisma jedne mame koji nam rastapa srca ali i daje dodatni motiv kako bi nastavili s našom misijom donošenja osmjeha i radosti: „Jučer smo pola dana proveli u bolnici. U par navrata naišli su klaunovi koji su bili divni i razveselili su sve prisutne. Od svega što je prošao u bolnici, na kraju dana, moj dječak je rekao samo - Mama, u onoj bolnici je baš bilo smiješno. Hvala vam na tome.“ - Mama četverogodišnjeg dječaka.